Departamentul Comertului din SUA organizeaza in luna octombrie la Bucuresti un forum de afaceri la care vor lua parte 200 de companii americane. E cea mai consistenta participare a unor companii americane la un asemenea forum de afaceri.

Cooperare Romania-SUA si in industria de aparareFoto: Hotnews

Forumul se numeste Trade Winds Southeast Europe si face parte dintr-o misiune regionala a Departamentului pentru Comert, potrivit ministrului de Externe, Teodor Melescanu.

"Este cel mai mare eveniment de promovare comerciala organizat vreodata in Romania de catre Departamentul american al Comertului", a spus in luna iunie si ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, dupa o intalnire cu Wilbur Ross, secretarul american al Comertului.

Formul din Romania va avea loc in perioada 17-20 octombrie, la hotel Hilton din Bucuresti. Vezi aici mai multe detalii despre program

Economia Romaniei inregistreaza deja prezenta unor mari companii americane in domeniile energie, productie de automobile, agricultura, industrie alimentara, dar oficialii din ambele tari au cerut constant intarirea relatiilor economice. In ultimul an au fost semnate o serie de protocoale de colaborare si in domeniul industriei de aparare.