Boeing ar putea anunta noi intarzieri in productia aeronavei 787 Dreamliner, ce ar duce la amanarea livrarilor acestui model si la riscul de plata a unor penalitati catre companiile aeriene cu care a incheiat deja contracte de vanzare, a declarat o sursa apropiata situatiei citata de Reuters.

Productia aeronavei, care a avut cea mai de succes lansare din istoria Boeing, este deja in intarziere cu sase luni din cauza problemelor cu furnizorii si a lipsei unor componente.

Compania cu sediul la Chicago ar putea amana testele de zbor cu noul avion pana in iunie, desi acestea ar fi trebuit sa aibe loc la finele lunii martie. Initial aeronava era programata sa efectueze primele zboruri test in august 2007.

Orice noua intarziere in procesul de fabricatie va face imposibil ca Boeing sa isi respecte obiectivul de a livra 109 aeronave pana la sfarsitul anului 2009, ceea ce ar putea avea repercusiuni negative asupra veniturilor companiei.

Analistii cred ca acest noul avion Boeing va avea succes, insa cresc ingrijorarile in ceea ce priveste procesul de productie.

Boeing a primit pana in prezent comenzi pentu 817 aeronave 787 Dreamliner de la 53 de companii aeriene si firme de leasing, in valoare totala de 135 miliarde de dolari.