Ryanair a publicat, pe site-ul companiei, lista zborurilor ce urmeaza sa fie anulate in urmatoarele 6 saptamani. Ryanair anuntase, la finalul saptamanii trecute, ca intentioneaza sa anuleze 40-50 de zboruri pe zi pana la sfarsitul lunii octombrie, ceea ce va afecta in total sute de mii de calatori, pentru a-si imbunatati rata curselor care nu au intarzieri.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Lista poate fi consultata aici.

Anularea acestor curse are ca scop sa imbunatateasca punctualitatea curselor efectuate de companie, "care a scazut sub 80% in primele doua saptamani din septembrie", in conditiile deficitului de personal, a precizat Ryanair.

Pana la 300.000 de calatori ar urma sa fie afectati zilnic de decizia companiei.

Imediat dupa anunt, asociatiile pentru protectia consumatorilor au cerut companiei Ryanair sa faca publica lista completa a zborurilor pe care intentioneaza sa le anuleze.

Compania aeriana Ryanair trebuie sa respecte, in totalitate, drepturile pasagerilor, inclusiv posibilele despagubiri, ca urmare a planurilor sale de a anula intre 40 si 50 de zboruri pe zi pana la finele lunii octombrie, a atras atentia luni Comisia Europeana.

Ryanair se pregateste sa plateasca pana la 20 de milioane de euro despagubiri, dupa ce mii de zboruri vor fi anulate din cauza deficitului de personal.