Eugen Davidoiu, fostul director general al Tarom, sustine ca in primele saptamani dupa preluarea functiei au fost discutii cu anumite persoane, printre care si un consilier al unui premier, in cadrul carora s-ar fi "sugerat" ca Tarom ar trebui sa mearga la o companie araba, potrivit Agerpres.

Avion TaromFoto: Agerpres

Acesta a facut afirmatiile in urma unor intrebari puse de catre deputatul Eugen Radulescu, vicepresedintele Comisiei pentru transporturi din Camera Deputatilor.

"Aveti o cunostinta, un domn Demetriade? Il cunoasteti? Exista o conexiune intre acest domn Demetriade si o companie araba si dorinta aceste companii arabe, prin acest domn Demetiade, am inteles ca a avut o agentie de voiaj in Bucuresti si ar sustine in continuare, ca sa vina director general - o sa auzim peste doua zile - o doamna, care a lucrat tot in compania dansului si care este reprezentanta acestei companii arabe? Aveti cunostinta de acest lucru?", a intrebat Eugen Radulescu.

Fostul director general al Tarom a precizat ca s-a intalnit cu acea persoana in prima sau a doua saptamana dupa preluarea functiei, la fel si cu un consilier al unui premier.

Victor Ponta a confirmat la sfarsitul lunii august declaratia fostului director Tarom, Nicolae Demetriade, care a spus la un post de televiziune ca fostul premier a incercat sa vanda Tarom in Qatar, Emiratele Arabe si Turcia. Ponta sustine ca stie "sigur ca Tarom nu poate sa supravietuiasca singur" si ca trebuie un investitor strategic care sa ofere aeronave noi si de mai multe tipuri, dar si sa mareasca semificativ numarul de destinatii.

Totodata, acesta a criticat actuala guvernare care prin “populism, smecherie ieftina, demagogie si lacomie pe termen scurt” duce la faliment.

“In anul 2015 ( nu 2013) am avut discutii personale, oficiale si detaliate la nivel de CEO sau Presedinte cu Turkish Airlines , Qatar , Emirates si Etihad ( 4 din cele mai puternice si bogate Companii aeriene din lume )/ le-am prezentat intentia Guvernului Romaniei de a avea un investitor strategic pentru Tarom - care sa ofere aeronave noi si de mai multe tipuri , sa mareasca semificativ numarul de destinatii, sa modernizeze si sa aiba un plan clar de dezvoltare pe termen lung!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.