Banca Nationala a Romaniei va plati peste un milion de lei pentru extinderea sistemului de control la intrarea in sediu central, din Strada Doamnei, contractul fiind asigurat de Regia Autonoma RASIROM, aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii, scrie News.ro.

Contractul, atribuit prin negociere fara anunt de participare, are o valoare de 913.143 de lei, fara TVA, astfel ca suma finala ajunge la aproape 1,09 milioane de lei, potrivit site-ului de achizitii publice e-licitatie.ro.

RASIROM proiecteaza si produce sisteme integrate de securitate pentru institutiile de stat de interes strategic.

Infiintata in anul 1995, regia a inceput un an mai tarziu realizarea sistemelor de securitate pentru toate sucursalele BNR din tara.

In anul 1999, a demarat sistemul de securitate integrat pentru cladirea sediului central al Bancii Nationale, situata pe strada Doamnei, nr. 8, din Bucuresti, a carui implementare a fost finalizata in anul 2000.

RASIROM s-a mai ocupat, printre altele, de securitatea Palatului Parlamentului, a Palatului Cotroceni, precum si de cea a Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Regia SRI se asteapta in acest an la un profit de peste 1,7 milioane de lei, in crestere cu 58% fata de anul trecut. Totodata, si-a planificat venituri din exploatare de 35,37 milioane de lei, cu 28% mai mari, acelasi avans fiind estimat si pentru cheltuieli, care ar urma sa ajunga la 33,63 milioane de lei.

La finalul anului trecut, compania avea 91 de salariati.