Deutsche Bank va disponibiliza pana la 300 de persoane care activeaza in cadrul diviziei de investitii, echivalentul a 2% din personalul acestei divizii, in scopul de a reducerile costurile si productivitatea, a declarat un purtator de cuvant al bancii, citat de Reuters.

Surse din sectorul bancar au declarat ca cele mai mari reduceri de personal vor avea loc in Londra si New York. DeutscheBank are aproximativ 13.000 de angajati in cadrul diviziei de investitii.

Cotidianul Handeslblatt, care citeaza surse din industrie, scrie ca banca va concedia cel putin 270 de angajati ai diviziei Piete Globale, ca urmare a continuarii crizei de pe pietele financiare.

Banca germana este ultima institutie financiara internationala care isi reduce personalul, dupa ce Citigroup a anuntat marti ca va concedia 4.200 de persoane, iar Countrywide Financial a redus cu 11.000 numarul locurilor de munca incepand de la sfarsitul lunii iulie.

Josef Ackermann, directorul executiv al Deutsche Bank, a atras atentia asupra faptului ca deprecierea activelor in sectorul bancar va continua la nivel global, daca criza creditelor imobiliare se va prelungi.

In luna octombrie 2007, banca a inregistrat deprecieri ale activelor de 2,2 miliarde de euro.