Membrii Sindicatului Autoturisme Dacia vor organiza, marti, pe platforma de la Mioveni, un miting de protest fata de masura Guvernului de a transfera contributiile sociale de la angajator la angajat, dar si pentru obligativitatea negocierii si incheierii contractelor colective de munca la nivel de ramura, precum si pentru demararea constructiei autostrazii Pitesti-Sibiu, au anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, reprezentantii sindicali, potrivit Agerpres.

Masini DaciaFoto: Renault

"Consiliul Sindicatului Autoturisme Dacia a hotarat, in sedinta din data de 27 octombrie 2017, organizarea unui mare miting de protest la Mioveni, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor 'Dacia", marti, 7 noiembrie 2017, incepand cu ora 12:30. Vor participa membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia de pe platforma Mioveni si de la furnizori, care vor protesta: impotriva transferului taxelor si impozitelor de la angajator la angajat, pentru obligativitatea negocierii si incheierii Contracte Colective de Munca la nivel de ramura, precum si pentru demararea constructiei autostrazii Pitesti-Sibiu, vitala pentru industria auto din Romania. Masurile preconizate de actuala guvernare aduc atingere nivelului de trai al romanilor, batjocorind sudoarea cu care ne castigam painea noastra si a copiilor nostri, amanetandu-ne viitorul! Este vital pentru viitorul nostru si al copiilor nostri sa-i determinam pe guvernanti sa renunte la planurile de a ne lua banii !", noteaza sursa citata.

Conform proiectului de Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, publicat recent de Ministerul Finantelor, contributiile sociale vor trece de la angajatori la angajati incepand cu 1 ianuarie 2018.