OMV Petrom, a doua cea mai mare companie din Romania, considera ca noile modificari aduse Codului Fiscal sunt masuri cu impact asupra angajatilor si asupra business-ului companiei. Mariana Gheorghe, directorul general al companiei, a declarat intr-un interviu pentru News.ro ca mediul de afaceri a solicitat mereu stabilitate, claritate si predictibilitate atunci cand vine vorba de modificarile legislative.

Mariana Gheorghe, CEO Petrom (foto arhiva)Foto: HotNews / DP

"Sunt masuri cu impact asupra angajatilor nostri. Sunt diverse implicatii pe care trebuie sa le analizam si sa le punem in proiectia de buget pentru 2018, buget care va fi aprobat anul viitor in aprilie", a declarat Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Toate opiniile mediului de afaceri merg spre ideea de stabilitate, claritate si predictibilitate, adauga ea.

"Mediul de afaceri, din care si noi facem parte, a spus totdeauna ca e nevoie de stabilitate si predictibilitate si noi credem ca e nevoie de claritate fiscala, e nevoie de reforma fiscala, insa demersurile trebuie sa aiba la baza o analiza de impact, sa fie realizate intr-o maniera structurata si bine-planificata. Ceea ce multe companii si patronate au exprimat este faptul ca este necesara o perioada mai lunga inainte de implementarea unor masuri fiscale noi, ca sa ne putem pregati", a precizat Mariana Gheorghe.

De asemenea, oficialul OMV Petrom subliniaza ca isi doreste ca atunci cand trec astfel de schimbari legislative cu impact puternic asupra companiilor, sa se tina seama si de parerile celor care sunt pusi sa puna in practica aceste masuri, pentru ca "acestia stiu care sunt consecintele".

Guvernul a adoptat miercuri prin Ordonanta de Urgenta mai multe masuri de modificare a Codului Fiscal, sustinand ca acestea au un "impact benefic atat economic, cat si social".

Masurile de modificare a Codului fiscal sunt insa contestate atat de sindicate, cat si de patronate.