Grupul german Siemens a anuntat joi ca vrea sa desfiinteze 6.900 de posturi incepand cu 2020, dintre care jumatate in Germania, in principal in zona energetica, puternic afectat de avansul energiilor regenerabile, scrie AFP.

Sigla SiemensFoto: Hotnews

Dupa saptamani de zvonuri, Siemens a facut acest anunt joi,. ca raspuns la "schimbarile structurale in productia de energii fosile si in sectorul materiilor prime".

Pe langa posturile din Germania, planul prevede desfiintarea a 1.100 de posturi in restul Europei si a 2.500 in afara, dintre care 1.800 in Statele Unite.

Acest "atac generalizat impotriva angajatilor" este "inacceptabil" tinand cont de "excelenta sanatate a companiei", care a realizat un profit anual de 6,2 miliarde de euro, a denuntat sindicatul german IG Metall.

Era electricitatii produse de megaturbine cu gaz, pe baza carora s-a construit averea grupului german, a apus: cererea mondiala s-a redus drastic pentru aceste enorme masini, la circa "110 turbine pe an", in conditiile in care capacitatile actuale sunt estimate la 400 de turbine, a argumentat Siemens, care are circa 351.000 de salariati.

Gigantul german anuntase la inceputul lui noiembrie desfiintarea a 6.000 de locuri de munca in compania mixta din industria energiei eoliene - unde este lider mondial - Siemens-Gamesa, din cauza reducerii vanzarilor.