​Ikea a inceput oficial lucrarile de constructie la al doilea magazin din Bucuresti unde investitiile vor fi de 86 milioane euro si estimarea este ca deschiderea fi in august sau septembrie anul viitor. Timisoara si Brasov sunt urmatoarele orase de pe lista Ikea, dar nu mai repede de 2020 sau 2021. Grupul suedez are in plan sa investeasca 2 miliarde de lei in tara pana in 2025 cand numarul de magazine ar trebui sa ajunga la noua.

Ikea anunta oficial inceperea lucrarilor la cel de-al doilea magazinFoto: Hotnews

"Prioritatea noastra este sa deschidem magazinul din Theodor Pallady si apoi in Timisoara si Brasov. Pe termen mediu si lung avem in plan orasele mari ale tarii: Iasi, Cluj, Constanta, Craiova", a explicat pentru HotNews.ro, Vladislav Lalic, manager pentru extindere la Ikea South East Europe.

Cand vor fi deschise magazinele din Timisoara si Brasov? Ar putea fi vorba de anul 2020, insa acum Ikea este pe cale sa finalizeze cumpararea terenului si apoi vor urma diverse autorizatii. Nu se poate da un termen exact, fiindca pot aparea lucruri neprevazute legate de infrastructura sau de autorizatii. "Noi speram ca in 2020 sa deschidem magazinul din Timisoara, dar totul depinde de cat de bine merge proiectul si de ce lucruri apar". spune Lalic.

Dupa Timisoara va urma Brasov si apoi, probabil Cluj, insa deschiderile vor avea loc probabil dupa 2021.

Grupul suedez a inceput oficial lucrarile de constructie la magazinul de pe Bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti, aflat in apropierea statiei de metrou Anghel Saligny si nu departe de Autostrada Soarelui.

Magazinul va fi cu 40% mai mare decat cel din Baneasa, va avea 350 de angajati si o parcare cu peste 1.000 de locuri.

Oficialii Ikea promit ca se vor face investitii si la divizia de online pentru ca livrarile sa fie mai prompte. In prezent Ikea este depasita de numarul de comenzi la acest capitol, fiind cazuri in care livrarea dureaza mai mult de trei saptamani in tara si peste o saptamana in Bucuresti.

Compania a avut vanzari de 586 milioane lei (fara TVA) la magazinul din Baneasa in anul fiscal incheiat la 31 august 2017, ceea ce inseamna o crestere de 14% fata de anul anterior. Din totalul vanzarilor, 6,1% au fost realizate de divizia Ikea Food.

Numarul de angajati a crescut cu 15%, pana la 670.

Ikea a deschis in 2007 magazinul din Baneasa care pana in luna martie 2010, a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.

Grupul a avut vanzari de 38 miliarde euro anul fiscal preceddent, numarul de magazine fiind de 410 in 49 de tari.