Premierul Mihai Tudose nu se arata impresionat de problemele ridicate de angajatii APIA (Agentia Plati si Interventie pentru Agricultura) care protesteaza in Piata Victoriei, chiar in timpul sedintei de Guvern. "Apropo de salarizare, apropo de manifestatiile din fata Guvernului, informatie publica cat are unul dintre domnii din fata: 12.498 lei salariul lunar... un director de la APIA, din teritoriu. Li se pare putin, noua ni se pare ca e mult", a afirmat premierul la inceputul sedintei de Guvern.

ProtestFoto: AGERPRES

In timp ce facea aceasta declaratie, cateva sute de angajati din teritoriu ai APIA reclamau in fata Guvernului ca de la 1 ianuarie ar urma sa le fie reduse substantial salariile si ca sunt discriminati fata de angajatii din Bucuresti.

Angajatii APIA din agentiile judetene au declansat proteste in urma cu doua saptamani, pichetand sediile institutiilor.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, spune ca legea salarizarii va duce la scaderea salariilor angajatilor APIA din teritoriu, cu sume cupinse intre 700 si 2.800 de lei, incepand cu 1 ianuarie.

"Impactul Legii salarizarii asupra veniturilor este foarte mare, dar nu si pentru angajatii de la nivel central, care nu vor fi afectati. Ceea ce cerem noi este o salarizare unitara, sa fim pe aceeasi grila de salarizare toti angajatii APIA, fara discriminari", a declarat Mateescu, citat de News.ro.

El a adaugat ca protestele vor dura pana la solutionarea problemelor ridicate, despre care Guvernul a fost instiintat de cateva luni.

Actiunea de protest a inceput la ora 10.00, fiind programata sa se incheie la ora 15.00.