Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anuntat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca au fost depuse aplicatiile de finantare din fonduri europene pentru doua proiecte, unul feroviar, Gurasada - Simeria, si unul rutier, Sebes - Turda.

"In primul rand, este vorba de depunerea pana la aceasta data a doua aplicatii de finantare pentru un proiect feroviar si un proiect rutier din fonduri europene. Este vorba de 1,758 miliarde de euro, fara TVA, calea ferata de mare viteza Gurasada - Simeria. A fost depus pe 23 noiembrie. Si 364 milioane de euro, fara TVA, pentru un proiect rutier Sebes - Turda. Adica 2,122 miliarde de euro, fara TVA, din care deja am inceput sa facem plati", a spus Stroe.

Acesta a precizat ca joi va fi depusa a treia aplicatie de finantare pentru proiectul rutier Campia Turzii - Ogra - Targu Mures de 312 milioane euro, fara TVA. De asemenea, pana la 31 decembrie 2017, va fi depusa aplicatia de finantare pentru magistrala de metrou M6, in vaoare de 1,4 miliarde euro, fara TVA.