Aplicatia Netflix pentru smartphone-uri ar putea aduce in curand o schimbare la nivelul interfetei care modifica modul in care utilizatorii vor accesa categoriile de continut si alte sectiuni, potrivit news.ro.

Netflix testeaza in prezent un design nou al aplicatiei sale de smartphone, care muta sectiunile principale si categoriile de continut din meniul lateral pe o bara orizontala plasata in partea de jos a ecranului.

Noua bara de jos a avea patru componente: Home, Search, Downloads si My profile.

Home va ramane in continuare sectiunea principala cu toate recomandarile de filme si seriale pe care Netflix le face utilizatorilor sai. Categoriile de continut, care populau cea mai mare parte a meniului lateral, vor fi pe viitor integrate in sectiunea Search.

Noul design scoate mai mult in evidenta functia de descarcare a continutului prin transformarea acesteia intr-una din cele patru sectiuni principale ale aplicatiei. Astfel, filmele si serialele descarcate local pentru a putea fi vizionate indiferent de starea conexiunii la internet vor fi mai usor de accesat.

In fine, ultima sectiune de pe noua bara orizontala, Profile, este o noutate binevenita pentru aplicatia Netflix. Aceasta ar putea integra optiuni, precum setarile legate de subtitrari, care pana acum erau disponibile doar pe site.

Tot in sectiunea Profile utilizatorii vor regasi si notificarile pentru filmele preferate si continutul nou.

Noua interfata a fost observata de un numar restrans de utilizatori care folosesc aplicatia Netflix pe Android si nu se cunoaste data la care aceasta va fi lansata oficial.