Atunci cand trebuie sa ajungi undeva, Uber te pune in miscare. Cu Uber apesi un buton si un sofer partener ajunge la tine in cateva minute pentru a te conduce la destinatie. Simplu, sigur si convenabil. Sute de potentiali pasageri si-ar dori sa incerce serviciul, dar sunt reticenti sa introduca un card bancar in aplicatie sau nu detin un card in acest moment. Pentru acestia, Uber ofera acum optiunea de a incerca serviciul platind contravaloarea cursei in numerar.

UberFoto: uber.com

Incerci serviciul UBER cu plata in numerar...

UBER a inceput ca o platforma 100% digitala si, pe masura ce s-a extins in tarile in care utilizarea cardului este mai redusa, a decis ca detinerea unui card nu trebuie sa impiedice pe nimeni sa incerce un serviciu sigur si de incredere. Ca urmare, au introdus optiunea de plata in numerar pentru a le permite tuturor sa incerce serviciul, asigurandu-se in acelasi timp ca experienta ramane neschimbata pentru utilizatorii care folosesc cardurile bancare. Acum optiunea de plata in numerar este disponibila si pentru potentialii utilizatori ai serviciului din Romania.

...si te bucuri de 5 curse UBER gratuite daca adaugi apoi un card BCR Visa in aplicatie

Platile digitale sunt insa viitorul, asa ca Uber a incheiat un parteneriat strategic cu BCR pentru a incuraja utilizatorii sa aiba incredere in platile electronice si sa le utilizeze zi de zi. Asa s-a nascut proiectul "De la CASH la Card": daca platesti prima ta cursa Uber cu numerar si introduci apoi in aplicatie cardul tau BCR Visa, te bucuri de 5 curse Uber gratuite, in limita a 15 lei fiecare. In premiera pentru Romania, poti folosi ca metoda de plata si cardul tau prepaid.

Cum folosesti optiunea de plata in numerar?

  • Deschide aplicatia Uber
  • Introdu destinatia catre care te indrepti in campul "Unde mergi?"
  • Apasa in partea de jos a ecranului (sub optiunile Uber disponibile in orasul tau) pentru a selecta metoda de plata. Daca nu ai introdus un card bancar in contul tau, optiunea de plata in numerar va fi selectata automat.
  • Comanda o masina. Un sofer partener va ajunge la tine in cateva minute pentru a te conduce la destinatie
  • Cand ajungi la destinatie, soferul partener va inchide cursa iar suma finala de plata va fi afisata pe ecranul aplicatiei soferului tau partener.
  • Atentie! Suma finala de plata ia in considerare eventualele reduceri sau coduri promotionale pe care le-ai introdus in contul tau de utilizator. De exemplu, daca beneficiezi de o reducere de 10 lei la prima ta cursa Uber, iar pe ecranul aplicatiei soferului tau partener apare suma de 11 lei, inseamna ca valoarea totala a cursei este de 21 lei
  • Plateste suma afisata pe ecranul soferului partener. Soferul partener iti va da rest, daca este cazul
  • Vei primi un email cu sumarul cursei pe adresa asociata contului tau. Descarca chitanta pentru cursa apasand pe link-ul "Descarca chitanta" din partea de jos a email-ului

Cum te bucuri de cele 5 curse UBER gratuite?

  • Adauga cardul tau BCR Visa ca metoda de plata in contul tau de utilizator Uber (Afla aici cum adaugi o metoda de plata)
  • Beneficiezi automat de 5 curse Uber gratuite, in limita a 15 lei fiecare - acestea vor fi disponibile in contul tau in termen de maxim 5 zile lucratoare de la introducerea cardului tau BCR Visa, iar tu vei primi un email de confirmare atunci cand pot fi folosite

Numerar sau digital, deplin transparent si fiscalizat

Indiferent de metoda de plata aleasa, toate tranzactiile pe platforma Uber raman in continuare pe deplin transparente si fiscalizate. Toate tranzactiile cu numerar vor fi inregistrate digital si vor fi contabilizate, iar utilizatorii vor putea descarca chitanta din sumarul cursei primit pe email, dupa fiecare calatorie. Facturile fiscale pentru fiecare cursa sunt disponibile in contul online al fiecarui utilizator la http://riders.uber.com.

In tot acest timp, experienta digitala ramane neschimbata

Daca te numeri printre utilizatorii existenti ai aplicatiei UBER, experienta ta ramane neschimbata! Pasagerii existenti Uber vor continua sa calatoreasca simplu si sigur, platind cursele direct din aplicatie, de pe cardul bancar asociat contului Uber. Toti soferii parteneri de pe platforma Uber accepta atat curse platite cu cardul, cat si curse in numerar. Acestia afla modalitatea de plata pe care ai ales-o dupa ce urci in masina si porniti catre destinatie.

Bine de stiut

  • Ai nevoie de un cont UBER activ pentru a putea comanda o masina, chiar si atunci cand platesti in numerar
  • Daca alegi optiunea de a achita cursa ta in numerar, verifica o estimare a tarifului cursei inainte de a comanda o masina si asigura-te ca ai suficienti bani la tine
  • Tariful cursei nu poate fi achitat partial in numerar si partial de pe card. Plata se face integral folosind metoda de plata pe care ai ales-o inainte de a comanda o masina
  • Nu poti schimba metoda de plata in timpul cursei. Astfel, daca ai ales optiunea de a achita in numerar, va trebui sa achiti numerar la finalul cursei.
  • Pentru a beneficia de cele 5 curse gratuite in cadrul programului "De la CASH la CARD" va trebui sa introduci cardul tau BCR Visa ca metoda de plata in aplicatia Uber pana pe 15 ianuarie 2018. Cele 5 curse Uber, in limita a 15 lei fiecare, pot fi utilizate pana pe 30 ianuarie 2018.