Tribunalul Constanta a respins, joi, cererea formulata de Sebastian Valentin Dumitrescu, in varsta de 94 de ani, actionar minoritar al Oil Terminal Constanta, acesta solicitand in instanta constatarea nulitatii absolute a hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din toamna anului trecut privind majorarea de capital a companiei, potrivit news.ro.

Tribunalul Constanta s-a pronuntat, joi, asupra cererii depuse de Sebastian Valentin Dumitrescu, in varsta de 94 de ani, actionar minoritar al Oil Terminal, hotarand respingerea actiunii formulata ca fiind nefondata.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii capatului de cerere avand ca obiect constatarea nulitatii absolute integrale a Hotararii AGEA Oil Terminal SA din data de 10.10.2016, ca nefondata. Califica ca fiind aparare de fond exceptia puterii de lucru judecat invocata de parata Oil Terminal SA prin intampinare. Respinge actiunea formulata de reclamantul Dumitrescu Sebastian Valentin in contradictoriu cu parata Oil Terminal SA, ca nefondata", a decis Tribunalul Constanta.

Sebastian Valentin Dumitrescu este nascut pe 20 ianuarie 1923 si detine in jur de 13% din actiunile societatii.

Pe data de 19 iulie 2017, barbatul a trimis la sediul Oil Terminal o cerere de chemare in judecata, prin care solicita constatarea nulitatii absolute partiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal, dar si constatarea nulitatii absolute integrale a hotararii AGEA din 10 octombrie 2016 privind majorarea de capital al Oil Terminal.

In acest an, Sebastian Valentin Dumitrescu a cumparat si a rascumparat de mai multe ori actiuni ale companiei de stat.

Oil Terminal Constanta a raportat un profit net de 11,5 milioane lei in primele noua luni, in scadere cu 24,9%, de la 15,3 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri neta inregistreaza la noua luni o crestere cu 3,5% fata de primele noua luni din 2016, pana la 120,9 milioane lei, generata de cresterea cu 2,9% a veniturilor din servicii prestate.

Cantitatile derulate de titei si alte produse petroliere s-au ridicat la 4,06 milioane tone, in scadere cu circa 6% fata de perioada ianuarie-septembrie 2016.

Compania are aproape 950 de salariati, iar principalul actionar este statul roman prin Ministerul Energiei, detinand 59,62% din capitalul social.