UPDATE: "Luarea masurilor asiguratorii a pus societatea in imposibilitatea de a-si onora obligatiile contractuale si platile", a declarat avocatul companiei Tel Drum, pentru Profit.ro, confirmand ca este ceruta insolventa firmei.
Publicatia Profit.ro consemneaza totodata ca in 2016, ultimul an raportat, firma de constructii Tel Drum avut afaceri de 223,5 milioane lei si un profit net de 2,1 milioane lei, cu aproape 700 de angajati.
Cererea de insolventa a fost inregistrata la tribunal pe 17 ianuarie, in aceeasi zi in care procurorii DNA anuntau extinderea urmaririi penale fata de firma Tel Drum, pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Intr-o prima faza, Tel Drum a fost pusa sub acuzare de catre procurori pentru frauda cu fonduri europene, printre cei urmarit penal in acest dosar numarandu-se si Liviu Dragnea.
"In cauza s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat)", preciza DNA.
In decembrie, Tel Drum isi declara public actionarii. Mai exact, la Registrul Comertului au fost inscrise numele actionarilor sai, in conditiile in care pana recent firma era detinuta prin actiuni la purtator, iar in spatiul public circulau acuzatii ca firma apartine de fapt liderului PSD, Liviu Dragnea.
Potrivit noilor date de la ONRC obtinute de HotNew.ro, actionarii Tel Drum sunt Petre Pitis, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% si inca trei persoane, care detin cate 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena si Costache Mirela.
De asemenea, datele de la Registrul Comertului arata ca Mircea Visan este imputernicit sa semneze in numele si pentru societatea Tel Drum.
Amintim ca pe 13 noiembrie anul trecut, DNA a inceput urmarirea penala in "Dosarul Tel Drum" fata de mai multe persoane, printre care Liviu Dragnea, Fiscuci Marian - fost actionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, Pitis Petre si Neda Florea.
Ulterior, in luna decembrie, DNA a anuntat ca firma Tel Drum si doi reprezentanti ai sai, Petre Pitis (actionar majoritar si director general) si imputernicitul Mircea Visan, au fost pusi sub urmarire penala pentru frauda cu fonduri europene, cu prejudiciu de peste un milion de euro.
Ce spunea DNA, in comunicatul privind Dosarul Tel Drum, despre beneficiile personale ce ar fi fost obtinute de Liviu Dragnea:
Ma rog, dupa logica PSDista, daca dai faliment nu se mai pune.
PSD-ciumita rosie
2. Dispare o firma romaneasca, simbol al coruptiei, si va veni o firma americana, fanion al anticoruptiei si al lucrului bine facut: Bechtel!!!
tel-drum e doar o firma consumatoare, cu zero km de autostrada si minus la finantari cu bani europeni
Cat despre Tel-Drum, este firma romaneasca facuta de hoti pentru hoti. E plina tara de astfel de firme, cauta si vezi la politicieni (Ghita, Mazariche, Nascase Ioan Popescu, Patriciu etc).
Asa ca, hai pa si pu la revedere cu hotii tai cu tot!
Concluzia: cele mai mari hotii (cand s-a si vandut toata industria) au fost incepute si facute de PSD.
Si un P.S.: si cine lupta pentru perpetuarea hotiei si a hotiilor? Voi fai, hotii PSD-isti!
Ce ma bucur ca unii au intuit bine obsesia pesedilor de a fura numai ei. Astfel alegand un partid mic ca pdl cu un dulau ca TB le-a cam venit de hac ca si acum vorbesc mereu de ei :)))
Indiferentc cum s-ar pronunta Justitia, chiar daca unii din actionarii NOMINALI o sa ajunga la inchisoare, firma este in insolventa, deci nu mai are cine sa raspunda financiar.
-De 2 feluri:
Unii nu sunt in stare de nimic; ceilalți sunt în stare de orice.
Tel Drum este o mizerie de firma,dar fiti linistiti ca golanii astia au deja alte 30-50 de firme noi-noute,pe care sa le bage in fata.
din (sa spunem) 1.000.000 eu care sunt platiti de la buget acestui gen de firme, 400.000 eu ajung la Fortaleza sau in vreun paradis fiscal iar 600.000 eu in economia reala (materiale, manopere, utilaje, proiectare, consultante reale...)
odata inchisa aceasta firma, statul tot ar avea acel milion de investit, doar ca surpiza ! pe o piata concurentiala, lucrarea ar fi castigata de o firma corecta, care ar cheltui sa spunem 850.000 eu in economia reala, iar din profitul de 150.000 eu ar reinvesti mare parte in dezvoltarea locala (ca nu are de ce sa fuga cu banii din tara ca un sobolan)
deci pentru baietii din economia reala (lucratorii simpli) ar fi mai multi bani + ar ramane mai multi bani in tara + domeniul public primeste mai mult - lucrari care au costat la subcontractori 850.00 nu 600.000 !
Este de ajuns sa zici: INSOLAVENTA! ca sa te lase DNA in pace??
2. "la Registrul Comertului au fost inscrise numele actionarilor " - Ok, dar cu actiunile la purtator, ce se intampla?
Daca sunt nenominale, CINE raspunde??
este cusuta cu ata alba(ne-au blocat conturi sintem
insolventi).
INTREBAREA MARE CE SE INTIMPLA CU 700
DE SALARIATI CU FAMILII) raspunsuri la care
cei nevinovati asteapta un raspuns.
Bani sint, milioane in buzunare sint, daca sint contracte
incheiate cinstit nu au voie sa ceara insolventa.
Insolventa inseamna cind bani care trebuiesc incasati sint mai putini decat cheltuieli care esti obligat sa le
onorezi(salarii,utilaje,etc.)