Compania de stat CFR Calatori a anuntat marti ca in 24 ianuarie, pe ruta Bucuresti-Iasi, va circula un tren denumit simbolic Trenul Unirii. Miercuri se implinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Statii Trenul UniriiFoto: cfrcalatori.ro

"Ceferisti, pasageri, membri ai Clubului Pasionatilor Feroviari si ai comunitatii de cicloturisti vor duce mesajul unitatii romanilor din Bucuresti la Iasi cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii", se arata in comunicatul CFR Calatori, citat de News.ro.

Acesta va pleca din Bucuresti Gara de Nord la ora 05:48, iar pe parcursul calatoriei vor fi organizate diferite actiuni care vor evoca momente istorice in contextul Centenarului Romaniei. Directorul Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara (CENAFER), Marcel Otoiu, va prezenta din perspectiva istorica importanta strategica a sistemului feroviar, potrivit companiei.

Trenul Unirii va fi remorcat de o locomotiva tricolora si va putea fi intampinat de localnici in statiile Ploiesti Sud (06:30), Buzau (07:40), Focsani (08:50), Tecuci (09:30), Barlad (10:25), Vaslui (11:15), Barnova (11:55), Iasi (12:20).