VIDEO Danut Andrusca, ministrul propus al economiei: Voi face tot ce imi sta in putinta pentru dezvoltarea economiei romanesti, dar un rol important va avea pentru...in cadrul economiei...Imi cer scuze ca suntem emotionat

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 29 ianuarie 2018, 9:16 Economie | Companii


Danut Andrusca, ministrul propus al economiei, a reusit cu foarte mare greutate sa exprime cateva idei coerente in cadrul audierii din comisiile de specialitate din Parlament. Cu toate acestea, a fost validat cu 42 voturi pentru 18 impotriva. La final, intrebat de jurnalisti cum va realiza ceea ce isi propune, Danut Andrusca a spus totul se afla in programul de guvernare. "Prin programul de guvenare aveti toate datele", a spus Andrusca.

Intrebat despre prioritatile sale ca ministru, Andrusca a spus ca primul obiectiv este devoltarea economiei. "Voi face tot ce imi sta in putinta pentru dezvoltarea economiei romanesti, dar un rol important va avea pentru... in cadrul economiei...imi cer scuze ca suntem emotionat".

"A doua propunere va fi pentru crearea de noi locuri de munca mai bine platite", a mai spus Andrusca.

"O a treia viziune este pentru sustinerea tuturor producatorilor", a adaugat Andrusca. Nu a dorit sa detalieze aceste idei, sugerand jurnalistilor sa citeasca programul de guvernare.

VIDEO:In timpul audierilor, Andrusca a citit poticnit de pe niste foi. 

Danut Andrusca (49 ani), deputat PSD de Neamt, a fost propus ministru al economiei. Cunoscut ca apropiat al liderului PSD Neamt, Ionel Arsene, acuzat recent de DNA de trafic de influenta, Danut Andrusca a ocupat mai multe functii de conducere, chiar si in acelasi timp, in companii de stat. Se afla la primul sau mandat de deputat, insa activitatea sa in Parlament este foarte modesta. Figureaza cu o singura luare de cuvant, cea in care a depus juramantul de credinta la numirea in functia de deputat. In rest, a fost semnatar al 46 de initiative legislative. Danut Andrusca are o avere insemnata, detinand zece terenuri intravilane si agricole in Neamt, dar si o casa de 386 mp.

Reamintim ca presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost retinut pe 18 ianuarie 2018 de procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influenta. Este acuzat ca a primit 100.000 euro pentru a-si folosi influenta. Pe 19 ianuarie, Ionel Arsene a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, printr-o decizie a magistratilor Tribunalului Bacau.

In perioada septembrie 2014-septembrie 2016 a fost presedintele Consiliului de Administrare al SC Conservare si Inchidere a Minelor Conversmin SA. Concomitent a detinut si functia de administrator special al Cuprumin SA. In perioada mai 2013-martie 2014 a fost director general al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN). Tot la RAAN, in perioada septembrie 2013-aprilie 2014 a fost administrator special. In aprilie 2014 a fost demis de ministrul energiei de atunci, Razvan Nicolescu, din functia de administrator special al RAAN pe motiv ca avea un venit prea mare in conditiile in care compania era in insolventa. "Astazi l-am demis pe administratorul special Danut Andrusca, pentru ca mi se pare imoral sa aiba un venit lunar net de 20.000 lei, in conditiile in care RAAN este in insolventa", spunea Razvan Nicolescu in aprilie 2014.

In perioada martie 2014- decembrie 2015 a fost consilier al fostului secretar de stat in Ministerul Economiei, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, un personaj contrversat care acum este urmarit penal pentru abuz in serviciu. In iunie 2013-martie 2014, Danut Andrusca a fost consilierul lui Maricel Popa, perioada in care acesta ocupa functia de secretar de stat la Departamentul pentru Energie. Ministru in ambele perioade a fost Constantin Nita (PSD), si acesta cu probleme penale. In mai 2017 a fost condamnat, in prima instanta, la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

In perioada 1994- 2013, Danut Andrusca a fost director general al SC Ulprod SRL din Targu Neamt, societate care se ocupa de producerea si comercializarea produselor tehnice din cauciuc. De altfel, detine 75% din aceasta societate.

In perioada 1991-1994 a fost director general al SC Androix SRL, societate care se ocupa de productia articolelor din cauciuc.

Are o diploma de economist obtinuta in 2001 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Facultatea de Stiinte Economice.

Potrivit ultimei declaratii de avere, din iunie 2016, detine 7 terenuri intravilane si 3 terenuri agricole in Targu Neamt, respectiv Vanatori, Neamt. Mai detine un apartament si o casa de locuit de 386 mp in Targu Neamt si anexe in Vanatori, Neamt.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7354 vizualizari

 • +17 (17 voturi)    
  Ne-am intors in Iepoca de Aur (Luni, 29 ianuarie 2018, 9:22)

  omdebine [utilizator]

  N-am crezut ca mai e posibil sa ne intoarcem in vremurile alea sinistre, dar iata-ne!
  • +3 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 29 ianuarie 2018, 10:31)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui omdebine

  • +1 (1 vot)    
   Ion Budai Deleanu (Luni, 29 ianuarie 2018, 11:50)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui omdebine

   Tiganiada..acum astia-s la putere
 • +11 (11 voturi)    
  xxxxl (Luni, 29 ianuarie 2018, 9:25)

  vorbeste lumea [utilizator]

  in ce chinuri ale existentei se parpaleste bietu' om ...si la fel si noi, din cauza nominalizarii lui ...
 • +10 (10 voturi)    
  O a treia viziune este pentru... (Luni, 29 ianuarie 2018, 9:25)

  loveparade [utilizator]

  s-au dus vremurile cand nu aveam viziune.
  au fost si vremuri in care eram fericiti sa avem macar UNA viziune
  acum...avem chiar si "a treia viziune"
  astia au mai multe viziuni, dar de la 5 in sus tre sa le zicem vedenii
  PSD=psihoza in grup
 • +15 (17 voturi)    
  incompetenta dusa la un nou niveL (Luni, 29 ianuarie 2018, 9:35)

  bogdan1477 [utilizator]

  Pina prin 2014 comunistii aveau macar decenta sa puna ministri dintre cei care stiu sa vorbeasca. Si Nastase, si Geoana, si Ponta aveau scoala comunista de comunicare. Te si mirai cum pot sporovai fara efort 30 de minute fara sa spuna nimic. Acu vad ca ministrii nici macar nu mai sunt in stare sa lege 3 propozitii coerente. Isi cer scuze ca-s emotionati si ne trimit la citit programul de guvernare. Si... cel mai trist, daca te uiti in sondaje tot ei sunt preferati de romani...
  • +4 (4 voturi)    
   Tot ei sunt preferatii .... (Luni, 29 ianuarie 2018, 11:23)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   Romanilor!
   De ce?
   Pentru asta este nivelul gloatei si pentru ca atata pot!
   Problema este ca si gloata tanara ce vine din urma tot nivelul asta il are...
   • -1 (1 vot)    
    te contrazic (Marţi, 30 ianuarie 2018, 15:50)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

    in 2014, preferatul romanilor a fost Johannis, cu toata manipularea lui Ponta. Vina nu e a gloatei, care voteaza oricum cu PSD. Doar ca gloata aia e formata din maxim 3.5 mil de votanti, cu tot cu mortii de teleorman. Problema e ca din restul populatiei voteaza prea putini. Fie ca n-au cu cine, desi a fost USR, fie ca n-au timp, fie ca n-au chef. Sper ca acesti 4 ani cu PSD sa le arate cit de grav e sa nu participi la vot.
    • +1 (1 vot)    
     Te contrazici pe tine Bogdan... (Marţi, 30 ianuarie 2018, 17:20)

     paonipao [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Eu am comentat ce ai spus la final:
     "Si... cel mai trist, daca te uiti in sondaje tot ei sunt preferati de romani... "
     Faceam referire la sondaje....cele de acum, nu cele din 2014.
     Nu am spus a cui este vina, si nici cine voteaza prea putin si prea mult...
     Am spus ca ca asta este nivelul gloatei...ce ii prefera pe ministrii astia la care faci referire: "Acu vad ca ministrii nici macar nu mai sunt in stare sa lege 3 propozitii coerente. Isi cer scuze ca-s emotionati si ne trimit la citit programul de guvernare."
     Restul ce spui de acord...dar sunt truisme, pe langa subiect.
 • +5 (5 voturi)    
  are "scoala" andrusca (Luni, 29 ianuarie 2018, 9:38)

  zot [utilizator]

  oare pe fiul sau il cheama n i c o l a i e si vorbeste
  si vorbeste peltic?
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 ianuarie 2018, 10:10)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Interesele poarta fesele (Luni, 29 ianuarie 2018, 11:54)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui

   Probabil avantul Unirii a facut ca unii sa ne ajute si sa mentinem PSD la putere
  • 0 (0 voturi)    
   O sa "ploua" acum ... (Luni, 29 ianuarie 2018, 15:12)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui

   ... cu scrisorile de sustinere. Probabill 100 de rectori si economisti din intreaga lume...
 • +7 (9 voturi)    
  Guvernu' prostiei - Dragnea 3.0 (Luni, 29 ianuarie 2018, 10:43)

  contributor.bis [utilizator]

  Acu' vreo 20 de ani am văzut un reportaj făcut undeva prin Africa.
  După o lovitură militara de stat, noul dictator, un "ofiţer" cu uniformă de paradă, stil african, rusesc, sau chinezesc, (ştiţi cum...cu cocoraţii pâna la genunchi...) tocmai îşi prezenta "guvernul".
  Erau vreo 10-12 racani (nu exagerez, erau proştii satului, si, cu AKM-ul la "peptu' lor de patrioţi", aratau ezact la fel de profesionisti ca si Vasilica Veronica la al 3lea Congres a lu ' Dragnea.
  Am crezut că era garda "republicană", dar mă înşelam. Erau "miniştrii" noului guvern.
  Eu, zice unul, sunt ministru' x, eu, zice altul, sunt ministru y, s.a.m.d. Dar, ce să vezi?, la al 7-8-ulea, s-a încurcat treaba, că, bietul de el uitase al cui ministru era. Probabil că era şi el "emoţionat" ca şi ministrul României anului drăgnian 2018.
  Credeţi-mă, că nu e un banc inventat. Dovadă că, uite, şi în ţară asta tâlhărită, încă mai avem astfel de cazuri tragi-comice într-un "guvern" de carton...
  Drama RSR nu s-a terminat încă. Ea de abia începe!
 • +2 (2 voturi)    
  “Tot ce-i stă în putință ...” (Luni, 29 ianuarie 2018, 11:34)

  Celbland [utilizator]

  Asta e o declarație clară și o recunoaștere că nu va face nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  Putință (Luni, 29 ianuarie 2018, 16:50)

  naftuli [utilizator]

  Te pui cu putința?
 • +1 (1 vot)    
  Caragiale (Luni, 29 ianuarie 2018, 17:15)

  anion [utilizator]

  Voi face tot ce imi sta in putinta pentru dezvoltarea economiei romanesti, dar un rol important va avea pentru..si, si,.in cadrul economiei...si,si, bravooo!, bravooo!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by