In ciuda vanzarilor mai slabe, Apple a reusit sa castige mai multi bani de pe urma vanzarii telefoanelor sale.

Apple iPhone XFoto: Apple

Apple a vandut in primul trimestru al anului fiscal 77,3 milioane de iPhone-uri. Comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, cand compania americana stabilise recordul de 78,3 milioane de unitati vandute, scaderea este de 1,24%, potrivit news.ro.

In ciuda scaderii vanzarilor cu 1 milion de unitati, Apple a reusit sa castige mai multi bani de pe urma telefoanelor sale. 61,58 de miliarde de dolari au generat vanzarile de iPhone, cu 11,69% mai mult decat cele 54,38 de miliarde din Q1 2017.

Cresterea veniturilor se datoreaza noului iPhone X, model care s-a vandut cu preturi care au inceput de la 1.000 de dolari. De altfel, pretul mediu de vanzare al iPhone-urilor in primul trimestru al anului a fost de 796 de dolari, fata de 694 de dolari, cu un an in urma.

Si chiar in ciuda vanzarilor mai mici din Q1 2018, analistii se asteapta ca pe tot anul, Apple sa inregistreze din acest punct de vedere o crestere de 1,5%.

Seful companiei, Tim Cook, a declarat ca iPhone X a depasit asteptarile si a fost cel mai bine vandut model de iPhone in fiecare saptamana din noiembrie, cand a inceput sa fie livrat.