MedLife, furnizor privat de servicii medicale, a inregistrat la finele anului 2007 o cifra de afaceri de 12,7 milioane de euro, cu 67% mai mult decat in anul anterior, se arata intr-un comunicat al companiei. In 2006, cifra de afaceri a furnizorului de servicii medicale a fost de 7,5 milioane de euro.

Compania a realizat anul trecut investitii in valoare de sase milioane de euro, directionate spre deschiderea spitalui Life Memorial si a centrului de medicina materno-fetala specializata in reproducere asistata, diagnostic prenatal si diagnosticarea afectiunilor materne, precum si amenajarea si dotarea unei noi Hyperclinici in Bucuresti ce va fi deschisa in luna februarie.

Potrivit reprezentantilor companiei, 3.000 de persoane au apelat la serviciile spitalului Life Memorial in cele sase luni de functionare, din care aproape 2.000 au necesitat internare.

„Deschiderea Life Memorial Hospital, in iulie 2007, a adus un beneficiu major care a contribuit la cresterea cifrei de afaceri MedLife in 2007, si anume: clientii au dovedit ca apreciaza existenta serviciilor de spitalizare si chirugicale in conditii de maxima siguranta si confort si au luat in considerare aceste servicii in momentul alegerii clinicii in care si-au efectuat si consultaţiile obisnuite”, a declarat Ciprian Ciobanu, director MedLife.

Pentru 2008, compania vizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu circa 70%, pana la peste 21 de milioane de euro. Reprezentantii MedLife estimeaza ca piata serviciilor medicale private va mentine un ritm de crestere de 30%, in conditiile in care valoarea pietei va ajunge la 300-400 milioane de euro.