Valoarea investitiilor la stadionul Steaua vor fi de 301,77 milioane de lei, iar la stadionul Arcul de Triumf de 126,41 milioane de lei, a anuntat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei Guvernului de miercuri. Guvernul va aproba indicatorii tehnico economici ai ai obiectivelor de investitii stadionul Steaua si stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii.

Stadionul din GhenceaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Acest act normativ este necesar intrucat cele doua stadioane au fost declarate, alaturi de Dinamo si Rapid, stadioane de interes public si de importanta nationala pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020", a spus Dancila.

Stadionul Steaua va avea o capacitate totala de 30.500 de locuri si o suprafata de 70.000 de metri patrati si o durata de realizare a obiectivului va fi de 25 de luni. Finantarea va fi asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Apararii Nationale.

Stadionul Arcul de Triumf va avea o capacitate totala de 8.100 de locuri, o suprafata de 17.126 de metri patrati si o durata de realizare de 23 de luni. Finantarea va fi asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Tineretului si Sportului.