Compania aeriană Tarom a inaugurat duminică cursa aeriană Iași - Timișoara, zbor sărbătorit cu dansuri populare și tort tematic. La evenimentul de lansare, organizat pe aeroportul din Iaşi, au fost prezenți directorul general al Tarom, Werner Wolff, președintele Consiliului Judeţean Iaşi şi reprezentanţi ai mediului local de afaceri.

Tarom, inaugurare de CentenarFoto: Facebook/ TAROM

"Sincer să vă spun, am încercat să zbor de la Timişoara la Iaşi, dar pe vremea respectivă nu exista zborul. Mă bucur că am posibilitatea să îl inaugurez. Mă bucur că în anul Centenarului Taromul va reveni iarăşi ca şi companie. Sper să fie compania care uneşte România", a declarat Werner Wolff, citat de News.ro.

Cursele sunt programate în zilele de luni, miercuri, joi şi duminică, iar aeronaovele cu care vor fi operate sunt de tipul ATR cu o capacitate de 48 de locuri. Potrivit News.ro, tarifele pornesc de la 20 de euro cu toate taxele pentru un zbor dus, în vreme ce un drum dus-întors este în medie 50 de euro, inclusiv bagaj de cală.

Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara, Daniel Idolu, a declarat că în curând, compania Tarom va opera zboruri internaţionale de pe Aeroportul Timişoara.

"Din ce discutam în ultima vreme cu domnul director general de la Tarom, sunt convins că, în curând, măsurile pe care le-a gândit şi le-a conceput vor produce efecte şi nu cred că va mai dura mult timp, dânsul va anunţa la timpul potrivit, vor începe din nou zboruri internaţionale cu compania Tarom de pe Aeroportul Timişoara", a spus Daniel Idolu.

De asemenea, directorul general al companiei a mai anunţat că Tarom intenţionează ca din toamnă să introducă și o cursă directă Iaşi-Cluj Napoca.

Compania națională de transport aerian analizează posibilitatea unor rute directe între Constanţa şi Timişoara sau între Constanţa şi Oradea, dar şi a unui zbor direct Timişoara-Chişinău, mai scrie News.ro.

Citeşte şi: Directorul Tarom, despre lansarea de noi rute: Dorim să reconectăm vestul ţării cu Chişinău şi Constanţa