Mazda va prezenta in premiera mondiala, la cea de-a 78-a editie a Salonului International Auto de la Geneva, versiunea cu trei usi a modelului Mazda2, dar si alte trei premiere europene: conceptul Taiki echipat cu noua generatie a motorului rotativ, modelul hibrid Mazda5 Hydrogen RE si versiunea facelift a modelului sportiv RX-8.

Potrivit unui comunicat al producatorului auto nipon, este pentru prima oara cand in gama modelului Mazda2 este disponibila si o versiune cu trei usi. Aceasta va pastra toate caracteristicile versiunii cu cinci usi, fiind insa mai sportiva si mai accesibila ca pret.

Reprezentantii Mazda sunt de parere ca noul model va contribui in procesul de crestere al constructorului in Europa, prin segmentul nou de clienti pe care il va atrage. Vehiculul va avea disponibile aceleasi motoare ca si modelul deja existent pe piata, respectiv cele pe benzina de 1,3l si 1,5l, precum si motorul common-rail turbo diesel de 1,4l.

Noua Mazda2, primul vehicul al noii generatii Zoom-Zoom, a fost lansat in septembrie 2007

Salonul International Auto de la Geneva este deschis publicului in perioada 6-16 martie, iar zilele 4 si 5 martie vor fi rezervate presei.