BSH Hausgeräte, filială a grupului Bosch, a achiziționat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de mașini de spălat la Simeria. Grupul spune că va investi 110 milioane euro în țară, iar numărul de angajați va fi de 700.

BSHFoto: Bosch

Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare. Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an.

Compania germană intenționează să înceapă producția de mașini de spălat în anul 2020. După construirea unor noi unități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană.

Noua locație va fi în viitor pe lângă Germania, Spania și Polonia, cea de-a patra fabrica de mașini de spălat din Europa pentru grupul german.

Filiala română BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de cafea.

BSH are 43 de sit-uri de producție în lume și 61.000 de angajați.