Președintele Donald Trump și-a exprimat joi „îngrijorarea„ legată de valoarea mici a impozitelor pe care le plătește Amazon în Statele Unite, după ce zvonurile legate de o intenție a sa de frâna dominația gigantului internet a provocat căderea cotației acțiunilor grupului lui Jeff Bezos pe bursa din New York, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am vorbit despre îngrijorările mele privind Amazon cu mult înainte de alegeri. Spre deosebire de alții, nu plătesc sau plătesc puține impozite către guvernele locale sau cel federal și tratează sistemul nostr poștal ca fiind al lor, pentru livrări (provocând pierderi enorme Statelor Unite) și provoând închiderea a mii de afaceri!", a scris acesta, într=un tweet matinal.

Grupul Amazon a terminat ziua de miercuri în scădere puternică pe Bursa din New York (-4,38%), ceea ce echivalează cu o pierdere de 31,4 miliarde de dolari în capitalizare bursieră.

Site-ul Axios a publicat în cursul zilei de ieri un articol în care invoca „obsesia1„ președintelui american față de Amazon și dorința sa de a ataca site-ul lui Jeff Bezos prin legi antitrust.

Tot potrivit Axios, prieteni bogați ai miliardarului american s-ar fi plâns la acesta de efectele asupra afacerilor lor, „distruse„ de amprenta tot mai importantă a Amazon asupra sectorului comerțului.