Compania candiană de pariuri Stars Group a convenit achiziţia Sky Betting & Gaming, într-un acord evaluat la 4,7 miliarde de dolari, pentru -şi extinde prezenţa pe segmentul pariurilor sportive şi a crea cea mai mare companie de pariuri online listată la bursă, transmite Bloomberg, citat de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Stars Group va plăti suma convenită sub formă de numerar şi acţiuni proprietarilor Sky Betting & Gaming, respectiv CVC Partners şi Sky Plc, potrivit unui comunicat publicat de compania canadiană duminică.

Operatorul PokerStars estimează că va obţine aproximativ un sfert din venituri din pariuri sportive, segmentul de pariuri online cu cel mai mare ritm de creştere, incluzând şi achiziţiile recente din Australia.

”Produsul premium de pariuri sportive al Sky Betting & Gaming este completarea ideală a platformei noastre de poker, care este lider pe piaţă”, a declarat în comunicat directorul general Rafi Ashkenazi, care numeşte achiziţia drept ”un moment de referinţă” pentru Stars Group.

Potrivit acordului, Stars Group va plăti 3,6 miliarde de dolari în numerar şi 37,9 milioane de acţiuni noi, la preţul consemnat de titlurile companiei la închiderea tranzacţiilor din 20 aprilie.

Stars Group a precizat că a obţinut o finanţare sub formă de datorii de 6,9 miliarde de dolari.

După ce nu a reuşit să preia compania rivală a Sky, William Hill, Stars Group obţine o prezenţă semnificativă în Marea Britanie, cea mai mare piaţă de pariuri reglementată şi un număr mare de posibili clienţi pentru jocurile online de cazino şi poker. Achiziţia permite şi reducerea dependenţei de afacerile instabile cu jocul de poker, care anul trecut au general două treimi din veniturile Stars.

Pariurile sportive online sunt legale în anumite forme în patru state americane. Situaţia s-ar putea schimba în condiţiile în care Curtea Supremă analizează solicitarea statului New Jersey de a declara neconstituţională o lege din1992 care interzice pariurile sportive. Dacă instanţa va accepta solicitarea, ar putea declanşa un val de state care să legalizeze pariurile pentru fotbal, basket şi alte competiţii.

Acordul anunţat duminică vine după ce Stars Group a preluat luna trecută o participaţie mai mare la compania australiană CrownBet, care în consecinţă a cumpărat divizia australiană a William Hill.

Fondul de investiţii CVC a cumpărat o participaţie de control la Sky Betting, de la compania Sky, deţinută de Rupert Murdoch, în 2014.