Potrivit unui sondaj recent al BBC, aproape jumătate dintre femeile britanice și o cincime dintre bărbati au fost hărtuiti sexual la locul de muncă.

Marija Kramer, reprezentant al uneia dintre cele mai influente companii de consultanță din lume, ISS, spune că investitorii "văd hărțuirea sexuală ca produs al unor politici, proceduri și controale corporatiste slabe". Dar hărțuirea sexuală este adesea efectuată de indivizi puternici, departe de potențialii martori iar multe victime sunt reticente când vine vorba să le raporteze.

Pentru această problemă, soluția este trimiterea angajaților la cursuri de formare. Tracy Powley desfăsoară cursuri de formare în Regatul Unit. "O mulțime de cazuri de hărțuire sexuală încep cu glume sau cu tachinări, dar dacă oamenii nu știu unde să se oprească, situația va degenera.

Karen Jackson a renunțat la cariera sa pentru a începe să profeseze indepentent în domeniul juridic pentru că ea insăsi era victimă. Ea ne explică această reticentă. "Am clienți care nu pot să-mi spună ce să întâmplat pentru că simt un sentiment de rușine".

Recunoașterea este un lucru, dar modul în care întreprinderile răspund acestor rapoarte a dus la o cultură a tăcerii în jurul problemei.

În acest an, Comitetul pentru Femei și Egalitate va publica rezultatele anchetei sale privind hărtuirea sexuală la locul de muncă. Potrivit președintelui, doamna Maria Miller: "Trebuie să existe o schimbare culturală la locul de muncă pentru a menține femeile în sigurantă și a se asigura că toate cazurile sunt tratate sensibil și corect".

"Cu siguranță cred că facem progrese", spune doamna Jackson. "În primul rând prin faptul că vorbim despre acest lucru, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu 10 sau 20 de ani. Cred că mesajul femeilor este destul de clar: "nu vom mai suportă acest lucru"."