Xerox a renunţat la fuziunea cu Fujifilm şi a încheiat în schimb un acord cu doi dintre cei mai mari acţionari ai săi pentru reorganizarea conducerii, acesta fiind cea mai recentă întorsătură de situaţie în conflictul din ultima lună referitor la viitorul emblematicei companii americane, transmite MarketWatch, citat de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania a anunţat că a ajuns la un acord cu acţionarii pentru înlocuirea directorului general şi reformarea consiliului de administraţie.

Acesta este al doilea acord încheiat de companie cu acţionarii activişti Carl Icahn şi Darwin Deason. Anterior, Xerox încheiase un acord cu cei doi miliardari pentru înlăturarea din funcţie a directorului general Jeff Jacobson şi shimbarea consiliului de administraţie, dar acordul respectiv a expirat la începutul acestei luni înainte de a primi o aprobare în justiţie.

Dacă va fi menţinut, noul acord va marca o victorie pentru Icahn şi Deason, care au fost împotriva fuziunii cu compania mixtă Fuji Xerox, considerând că tranzacţia subevalua Xerox, şi intenţionau să susţină proprii directori în board-ul Xerox.

Noul board al Xerox va începe imediat să caute alternative strategice.

În cadrul acordului, John Visentin îl va înlocui pe Jacobson în funcţia de director general. Visentin a fost director la mai multe companii din sectorul tehnologiei şi a colaborat cu investitorii activişti în cadrul Xerox.