Microsoft a dezvăluit astăzi un nou controler, Xbox Adaptive, care răspunde nevoilor comunității de jucători cu dizabilități. Nu se aseamănă cu versiunile anterioare ale dispozitivului cu care am ajuns să ne obișnuim, însă ar putea face jocurile mai accesibile ca niciodată, scrie Motherboard.

Xbox AdaptiveFoto: YouTube

Are un cadru mare, plat, care ar putea fi ținut ușor pe picioarele unui jucător, sau așezat pe o suprafață plană. Scopul este de a oferi cât mai multe opțiuni de adaptare, pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale cât mai multor jucători. Butoanele nu necesită apăsarea cu o forță prea mare, au o precizie mai mică în timp ce sunt apăsate, și beneficiază de o suprafață mai mare.

Există un miliard de persoane cu dizabilități în lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, ei reprezintă aproximativ 15% din populație. Pe măsură ce jocurile video au devenit mai complexe, acestea au exclus din ce în ce mai mulți oameni cu dizabilități dintr-o activitate cu rol de adeziv social. Pentru a rezolva această problemă, echipa Xbox de la Microsoft a colaborat cu parteneri precum AbleGamers, Spitalul Craig, Fundația Palsy Cerebral și altele.