Electrica și Electomagnetica au contestat decizia de sancționare impusă de Consiliul Concurenței, la începutul acestui an, referitoare la înțelegeri anticoncurențiale piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.

Contor inteligentFoto: Agerpres

Electrica a fost prima companie care a anunțat contestația la Curtea de apel București, pe 15 mai, amenda acesteia fiind de peste 10,4 milioane lei, reprezentând 2,98% din cifra de afaceri realizată în 2016. În ceea ce privește Electromagnetica, aceasta a anunțat astăzi pe bursă că a contestat sancțiunea, fiind vorba de peste 10 milioane lei, respectiv 4,23% din cifra de afaceri pe 2016.

Ambele companii au formulat cereri de anulare a deciziei de sancționare și în subsidiar de reducere a amenzii.

Consiliul Concurenţei a anunțat, la începutul acestui an, că sancţionat cu amenzi în valoare totală de 73,1 milioane lei (aproximativ 15,8 milioane euro) şase companii pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.

“În cadrul investigaţiei, declanșată în septembrie 2015, Consiliul Concurenţei a constatat că AEM, Energobit, Elster, Rometrics, Landis+GYR şi ECRO au participat la o înţelegere pentru împărţirea unor licitaţii publice organizate de operatorii reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cum sunt EON, ENEL, CEZ, Electrica. Companiile au stabilit modul în care urmau să participe la licitaţii astfel încât să nu se suprapună şi fiecare dintre participanţi să câştige contracte de furnizare de echipamente cu eforturi minime”, informează autoritatea de concurență, într-un comunicat din 7 ianuarie.

Citește și:

Consiliul Concurentei a amendat sase companii, intre care Electrica, Electromagnetica si Energobit, cu 73 milioane lei