Google a înfuriat unul dintre liderii producătorilor de filme prin folosirea înregistrărilor sale într-un videoclip intern care, ulterior, a ajuns pe internet. Compania de tehnologie a folosit materiale din mai mult de o jumătate de duzină de filme ale lui Philip Bloom pentru a face o prezentare provocatoare despre modalitățile în care ar putea exploata datele utilizatorilor în viitor, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Philip Bloom se întreține din vânzarea drepturilor de autor asupra filmelor sale, printre alte activități. Google a insistat că a luat legea drepturilor de autor în serios. Compania a spus că videoclipul a fost un "exercițiu de imaginație" și a fost destinat vizionării de către o mână de oameni.

Videoclipul a fost făcut în 2016 de către șeful departamentului de design de la X, unitatea de cercetare și dezvoltare fondată de Google în 2010. Google a adăugat că executivului i-au fost reamintite normele stricte privind drepturile de autor.

Cadru cu turisti prinsi de o furtuna de zapada, filmat de Philip Bloom

Cadru cu turisti prinsi de o furtuna de zapada, filmat de Philip Bloom

Foto: YouTube

Cu toate acestea, în ciuda faptului că a fost informată despre cererea domnului Bloom de vinerea trecută, compania tehnologică a refuzat să spună dacă intenționează să efectueze o despăgubire în viitorul apropiat.

Videoclipul corporativ - intitulat "Selfish Ledger" - a provocat deja controverse după ce site-ul de știri The Verge a publicat o copie săptămâna trecută. Publicația a descris clipul ca prezentând "o viziune neliniștitoare a ingineriei sociale din Silicon Valley".