Coca-Cola Hellenic si ContourGlobal au anuntat, luni, lansarea unui program de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu peste 20% la nivelul intregii organizatii prin dezvoltarea pana la sfarsitul anului 2009 a 15 centrale termoelectrice eficiente din punct de vedere energetic. Reprezentantii Coca-Cola HBC, unicul imbuteliator din Romania al produselor purtand marca Coca-Cola, spun ca in Romania vor fi construite doua centrale, in Timisoara si Ploiesti.

Coca-Cola Hellenic a incheiat un parteneriat cu ContourGlobal, o companie de energie privata cu operatiuni dezvoltate pe patru continente si birouri in Londra, New York, Durham, Paris, Kiev si Sao Paolo, pentru construirea a 15 centrale termoelectrice care vor furniza energie electrica eficienta, ecologica, precum si apa calda si rece pentru 15 unitati de productie apartinand Coca-Cola Hellenic.

Decizia construirii acestor centrale a fost luata ca urmare a rezulatelor obtinute in urma implementarii acestui program la unitatea de productie din Ungaria unde, in primul an de functionare s-au redus emisiile de CO2 cu 43%. In acelasi timp, costurile cu energia au fost reduse cu 400.000 euro.

In Romania, sistemul va fi implementat in fabricile Coca-Cola Hellenic din Timisoara si Ploiesti. In afara de Romania, astfel de centrale vor mai fi implementate in unitatile de productie ale Coca-Cola Hellenic din Austria, Cehia, Grecia, Italia, Irlanda de Nord, Polonia si Slovacia dintre tarile membre UE si in Nigeria, Rusia, Serbia si Ucraina.

Coca-Cola HBC Romania este unicul imbuteliator din Romania al produselor purtand marca Coca-Cola. Conform datelor companiei, in cei 16 ani de cand Sistemul Coca-Cola este prezent pe piata din Romania, investiile facute in economia romaneasca au depasit 400 milioane euro.