Începând cu 11 ianuarie, utilizatorii Instagram au o nouă funcție care permite adresarea unor întrebări, pentru a încuraja oamenii să le urmărească story-urile - fotografii sau videoclipuri care sunt accesibile numai pentru douăzeci și patru de ore, potrivitLe Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Funcția este departe de a fi complet nouă: multe site-uri și servicii de succes se bazează pe acest principiu, cum ar fi CuriousCat sau Ask. Utilizate în cea mai mare parte de către adolescenți, aceste platforme permit tuturor să pună întrebări, în mod anonim, unei persoane care alege să răspundă sau nu.

Dar funcția implementată de Instagram este diferită: întrebările nu sunt cu adevărat anonime. Chiar dacă numele autorului întrebării nu este afișat public, persoana căreia îi este adresată întrebarea îl poate vedea. Această diferență importantă este neclară pentru utilizatori ai serviciului care s-au plâns în ultimele zile că au comis greșeli sau au adresat întrebări mai mult sau mai puțin serioase crezând că identitatea lor este protejată.

Cu toate acestea, modul în care funcția este prezentată în aplicație, care precizează că "numele utilizatorilor nu va fi afișat", pare să inducă în eroare mulți utilizatori.