Mai mulți utilizatori s-au plâns că le-a fost blocat contul și că li se cere să se autentifice cu numărul de telefon. Cei mai mulți spun că este vorba despre cenzură, potrivitLe Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marți dimineața, mai multor utilizatori francezi de Twitter le-a apărut mesajul: "Contul dvs. a fost blocat. Contul dvs. pare să fi prezentat un comportament neobișnuit care încalcă regulile Twitter" urmat de propunerea unei modalități de deblocare: "Verificați-va contul cu numărul de telefon".

Utilizatorii care și-au recuperat conturile au postat imediat mesaje în care și-au exprimat uimirea și nemulțumirea vorbind despre "un val de cenzură".

O explicație posibilă constă în modificările anunțate de Twitter pe 11 iulie, consecințele cărora s-au văzut deja în SUA prin scăderi semnificative ale numărului de urmăritori ai anumitor conturi: Donald Trump a pierdut, de exemplu, 340 000 și Șeful Twitter, Jack Dorsey, 230.000.

Twitter a avertizat că toate conturile blocate vor fi eliminate din numărul de abonați.

Compania a profitat de ocazie pentru a explica modul în care a hotărât să blocheze anumite conturi ca o formă de a lupta împotriva utilizatorilor falsi ai rețelei sociale. Twitter a spus că vor fi blocate și conturile care prezintă "schimbări bruște ale comportamentului".