Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a șase companii rusești implicate în construirea Podului Crimeii, care traversează Strâmtoarea Kerci. Decizia în acest sens a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE şi prevede că, începând cu 31 iulie 2018, sancțiunile europene vizează două companii ale lui Arkad Rotenberg, "Mostotrest" și "Stroigazmontaj", ambele fiind incluse deja în lista de sancțiuni a SUA, potrivit presei ruse, citate de Rador.

Mai sunt sancţionate de UE companiile ruseşti "Institutul Giprostroimost" din Sankt-Petersburg, "Şantierul Naval Zaliv", "Stroigazmontaj-Most" şi "VAD" din Vologda.

Construirea podului care traversează Strâmtoarea Kerci și deschiderea sa oficială, în luna mai a acestui an, sunt considerate "etape simbolice-cheie pentru a consolida controlul Rusiei asupra Crimeii și a Sevastopolului, teritorii anexate ilegal, și continuarea procesului de izolare a peninsulei de Ucraina", se arată în motivarea deciziei UE.

Noile sancţiuni ale Uniunii Europene instituite împotriva a şase companii ruse nu sunt altceva decât o politică distrugătoare îndreptată împotriva locuitorilor Peninsulei Crimeea, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova., potrivit Tass, citată de Rador.