În doar cinci ani s-a înregistrat o creștere de șase ori în rândul așa-numitelor McRefugees din Hong Kong – magazine McDonald's în care clienții pot dormi, potrivitCNN.

mc donald'sFoto: YouTube

Studiul, realizat de Junior Chamber International (JCI) Tai Ping Shan, a numărat 334 de persoane care dormeau în restaurantele McDonald's în iunie și iulie, o creștere semnificativă ultimul studiu realizat în 2013, când s-au găsit doar 57 de persoane.

Cercetătorii care au vizitat 110 de puncte de vânzare McDonald's deschise 24 de ore din Hong Kong au descoperit că nu toți cei care dormeau acolo erau fără adăpost au fost fără adăpost.

Peste 70% dintre aceștia au spus că au alte locuri de dormit, cum ar fi locuințe publice sau unități subdivizate, iar majoritatea lucrau fie cu normă întreagă fie cu jumătate de normă.

"Au unde să doarmă, dar nu vor să se întoarcă acasă", a spus Hung, unul dintre realizatorii studiului. Unul dintre principalele motive este faptul că mulți dintre ei se confruntă cu provocări socio-economice, cum ar fi prețurile ridicate ale chiriilor sau facturile mari.

Hung a vorbit cu un om care nu și-a putut permite aerul condiționat și care nu avea ferestre în apartamentul său subdivizat. Mai degrabă decât să plătească proprietarului său 2 dolari pe unitatea de aer condiționat, omul a ales să doarmă în nopțile de vară călduroase la McDonald's unde este aer condiționat.

Alți factori includ conflictele familiale sau personale. Un tânăr constructor nu vrea să meargă acasă din cauza relației dificile pe care o are cu părinții săi. O altă femeie de 55 de ani doare la McDonald's pentru a evita să se întoarcă acasă la soțul ei abuziv.

Unii evită să meargă acasă chiar dacă nu există niciun conflict - o femeie în vârstă fără copii nu vrea să stea acasă singură după ce soțul ei a murit și astfel își petrece nopțile la McDonald's cu ceilalți oameni.

"Am descoperit că oamenii nu sunt numai săraci financiar, ci săraci în sufletele lor, în viața lor", a spus Hung.