Piloții olandezi ai companiei aeriene low-cost Ryanair se vor alătura vineri grevei piloților din Irlanda, Germania, Suedia și Belgia, a anunțat miercuri principalul sindicat olandez, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vineri, 10 august 2018 (de la miezul nopții până la ora 23:59), piloții olandezi de la Ryanair nu vor lucra timp de 24 de ore", arată un comunicat al Sindicatului olandez de piloți de linie (VNV), care cere ”protecția drepturilor angajaților".

Miercuri, și piloții germani ai companiei low cost Ryanair au anunțat că se alătură grevei prevăzute vineri în mai multe țări europene, într-un conflict social fără precedent pentru gigantul irlandez, în plină perioadă a concediilor de vară.

Până acum, Irlanda, Suedia și Belgia, Germania și Olanda au anunțat că vor participa la greva de vineri.

Greva de vineri se așteaptă să ducă la anularea a aproximativ 400 de zboruri.

La sfârșitul lui iulie cu o grevă fără precedent în Spania, Italia, Portugalia și Belgia.

Ryanair a fost constrânsă atunci să anuleze aproape 600 de zboruri, care au afectat circa 100.000 de pasageri.

Mișcarea de vineri este însă prima grevă a piloților companiei în mai multe țări în același timp. Săptămâna trecută și în iulie, Ryanair a avut de înfruntat o grevă a piloților irlandezi.

Problemele au izbucnit la lumina zilei în urma unei probleme de planning a piloților în septembrie 2017, antrenând un grav conflict social și anularea în total a 20.000 de zboruri în lunile care au urmat.

În Irlanda, conflictul s-a acutizat după ce Ryanair a anunțat săptămâna trecută că își va transfera avioanele din Dublin în Polonia, ceea ce ar putea costa locurile a circa 300 de persoane, dintre care 100 de piloți.