Producătorul german de medicamente Fresenius Kabi a intentat un proces pentru a bloca vânzările către Nebraska, spunând că statul american a achiziționat în mod ilegal diverse medicamente pentru a le utiliza în injectarea letală, potrivitCNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am făcut niciun fel de vânzări către Departamentul de Servicii de Corecție, și nici distribuitorii noștri autorizați. Așadar, putem concluziona că Nebraska ar fi achiziționat aceste produse de la un vânzător neautorizat", a declarat reprezentantul companiei.

Cele două medicamente produse de Fresenius Kabi și pe care statul Nebraska intenționează să le utilizeze sunt cisatracurium, un relaxant muscular, și clorură de potasiu - în combinație cu sedativul Diazepam și fentanilul , un analgezic puternic, care împreună ar putea stopa activitatea cardiacă.

Producătorul de medicamente a avertizat asupra pericolului din spatele medicamentelor obținute ilegal, explicând că acestea pot suferi modificări chimice dacă sunt manipulate în mod necorespunzător și dacă sunt supuse unor temperaturi diferite.

În schimb, Biroul procurorului general din Nebraska, Doug Peterson, a transmis într-un comunicat că: "Medicamentele au fost cumpărate în mod legal și în conformitate cu legislația statului Nebraska".