Google vă înregistrează locația chiar și atunci când nu doriți
În cea mai mare parte, Google cere în avans permisiunea de a utiliza informațiile despre locație. O aplicație precum Google Maps vă va aminti mereu să permiteți accesul la locație dacă îl utilizați pentru navigare. Dacă sunteți de acord să înregistreze locația în timp real, Google Maps va afișa un istoric care vă indică mișcările zilnice.
Stocarea locației pas cu pas impune riscuri majore de confidențialitate si este în general utilizată de poliție pentru a determina locația suspecților.
Reprezentanții Google se apără și spun că această setare poate fi dezactivată. "Puteți dezactiva istoricul locațiilor în orice moment. Cu istoricul locațiilor dezactivat, locurile pe care le vizitați nu mai sunt stocate."
Totuși, se pare că acest lucru nu este adevărat. Chiar și cu "istoricul locațiilor" oprit, unele aplicații Google stochează automat datele de localizare fără a cere permisiunea.
Problema de confidențialitate afectează aproximativ 2 miliarde de utilizatori de dispozitive care rulează software-ul de operare Google Android și sute de milioane de utilizatori internaționali de iPhone care se bazează pe Google pentru hărți sau căutare.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Pe iPhone drepturile sunt stabilite doar de utilizator și Google poate folosi sistemul de localizare fără permisiune; are posibilitatea de a localiza utilizatorul doar în baza IP-ului rețelei wifi și chiar face acest lucru.
Intors in tara, pus router-ul in functiune (nu in FUNCTIE :)) ). Unde ma arata Google? In tara in care fusese router-ul, din cauza cache-ului SSID-ului =))
Mers pe munte in drumetie cu un telefon cu sistem de operare android, fara cartela SIM introdusa.
Oricum semnalul de gsm era ca si inexistent. Cu telefonul s-au facut poze.multe
Dupa conectarea ulterioara acasa, la internet, s-au primit sugestii de la google photo pentru a crea albume cu pozele facute.
Coincidente sau nu, dar pe harta google au aparut calupuri de poze sub forma de albume exact pe locatiile din care au fost facute pozele.
Remarca: Sistemul de harti google offline nu functioneaza daca nu ai descarcat harta zonei in care mergi pe telefon, harta valabila un numar limitat de zile.
Singura solutie de a utiliza aparate dedicate pentru fiecare utilizare. Aparat foto, Gps dedicat, fara sim.
Parerea mea: suntem spionati tot timpul.atata timp cat suntem intr-o retea. dar atata timp cat nu faci ilegalitati si nu prezinti interes esti lasat in pace.
2. Personal, as prefera sa introduca optiunea de-a beneficia de serviciile lor contra-cost. Sistem de navigatie gratuit? cu lane assist si altele? cu harti offline? estimari de timp in trafic (auto sau pe jos)? informatii despre puncte de interes?
Toti apreciem cand vedem traficul marcat pe harta si sugestii de rute mai rapide - pe ce spanac credeti ca se bazeaza Google pentru a oferi astea? Ca n-are senzori in asfalt sa ne spuna noua unde-i ambuteiaj.
Dar asa e omul: insfaca cu 2 maini daca poate cand e gratis, face nazuri apoi pentru ca prajitura era cu stafide, nu cu struguri.