Increderea companiilor straine, care activeaza pe piata din Romania, intr-o evolutie pozitiva, in perioada urmatoare, a situatiei lor financiare si a activitatii economice scade, arata datele unui barometru realizat de firma de consultanta KPMG. La un an dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, investitiile pe piata locala sunt facute cu prudenta.

Doar 40% dintre reprezentantii companiilor straine care activeaza pe piata din Romania se asteapta la o imbunatatire a evolutiei situatiei financiare in primul trimestru al acestui an, dupa ce la sfarsitul anului trecut aproape 60% dintre investitori isi exprimau increderea intr-o evolutie pozitiva.

O scadere mult mai vizibila se observa in privinta increderii intr-o imbunatatire a activitatii economice. Aici procentul increzatorilor a scazut de la circa 70% pana la 40%.

In ceea ce priveste investitiile, barometrul KPMG indica faptul ca acestea sunt facute cu prudenta.

KPMG chestioneaza trimestrial 100 de companii internationale, care activeaza in Romania, majoritatea fiind clienti KPMG Romania. Barometrul urmareste opiniile investitorilor fata de climatul investitional, avantajele si dezavantajele afacerilor in Romania si nivelul optimismului referitor la viitorul afacerilor acestora pe piata romaneasca.