Clifford Chance, una din cele mai mari firme de avocatura din lume, va deschide un birou in Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce va primi aprobarea organelor de reglementare locale. Potrivit unui comunicat al firmei, ritmul de dezvoltare continua din Abu Dhabi a determinat deschiderea unui birou pe aceasta piata.

Noul birou va fi condus de Richard Ernest, partener Clifford Chance specializat pe practica de banking&finance, care lucreza de 11 ani pentru firma de avocatura, activand la birourile din Londra, Moscova si Frankfurt.

„Ritmul de dezvoltare continua din Abu Dhabi a schimbat perspectiva pe piata locala a avocaturii, si ne-a creat o serie intreaga de oportunitati, in mai multe arii de practica” a declarat Richard Ernest.

Clifford Chance preconizeaza ca, in urmatorii doi-trei ani, biroul din Abu Dhabi va numara 20-30 de avocati. Subsidiara locala va oferi servicii de consultanta juridica pe toate ariile de practica, cu accent pe domeniile financiar, piete de capital, corporate M&A si real-estate.

Firma de avocatura mai are un birou in Emiratele Arabe Unite, la Dubai, subsidiara deschisa in anul 1975.

Clifford Chance LLP este prima firma globala de avocatura, cu 27 de birouri in 20 de tari si mai mult de 3.800 de avocati in intreaga lume. Firma este organizata pe sase arii de practica: piete de capital, fuziuni si achizitii, afaceri bancare, litigii, real estate, taxe si dreptul muncii.

In Romania, Clifford Chance a deschis, in iunie 2006, un birou in asociere cu Badea&Asociatii. Biroul local numara in prezent cinci parteneri, dintr-un total de 40 de avocati.