​Transgaz va finaliza preluarea companiei de stat din Republica Moldova, Vestmoldtransgaz, săptămâna viitoare, urmând apoi a se parcurge etapele de achiziție a gazoductului Ungheni-Chișinău, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

TransgazFoto: Transgaz

Potrivit acestuia, o echipă de specialiști aparținând Eurotransgaz, compania deținută de către Transgaz în Republica Moldova, se va deplasa la finalul săptămânii următoare la Chișinău pentru inventarierea patrimoniului Vestmoldtransgaz, urmând ca de comun acord cu autoritățile competente din Republica Moldova să se semneze procesul verbal de preluare.

Prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz la 28 martie 2018 de către Eurotransgaz s-au creat premisele construirii gazoductului Ungheni - Chișinău, un proiect vital pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova și s-au stabilit condițiile necesare pentru preluarea Vestmoldtransgaz și începerea lucrărilor de construcție la gazoduct.

“Complexitatea procesului de privatizare a întreprinderii din Republica Moldova de către Eurotransgaz a presupus eforturi considerabile de ambele părți. Transgaz a demonstrat disciplină și fermitate în respectarea calendarului agreat. Având în vedere că sunt aproape de îndeplinirea cerințelor de căror realizare depinde finalizarea tranzacției, SNTGN Transgaz SA și subsidiara sa din Republica Moldova sunt

pregătite să marcheze acest moment în prima parte a lunii septembrie, alături de partenerii lor de la Chișinău”, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.