Facebook a declarat că au fost eliminate de pe site mai multe conturi ale oficialilor militari din Myanmar și un cont Instagram pentru a preveni răspândirea de „ură și dezinformare“ , după examinarea conținutului acestora, potrivitReuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, au fost eliminate alte zeci de conturi care erau implicate într-o campanie care "folosea pagini de știri și opinii aparent independente pentru a împinge pe ascuns mesajele armatei din Myanmar".

Acțiunea Facebook înseamnă o întrerupere esențială a canalului principal de comunicare al armatei, cu pagini urmărite de milioane de oameni într-o țară în care gigantul social media este virtual sinonim cu internetul.

"Concret, interzicem 20 de conturi persoanale și ale unor organizații din Birmania de pe Facebook - inclusiv cel al seniorului general Aung Hlaing, comandantul forțelor armate și rețelei de televiziune a armatei Myawady", a declarat Facebook într-un post de blog.

"În total au fost eliminate 18 conturi Facebook, un cont Instagram și 52 pagini Facebook, care vor fi urmate de aproape 12 milioane de altele asemenea", a adăugat compania Menlo Park din California.

Este prima dată când Facebook a impus o astfel de interdicție liderilor militari sau politici ai unei țări.