Tumblr interzice postările cu conținut sexual și "creepshot-urile" -fotografiile în care apar persoane care nu și-au dat acordul. În plus, vor fi eliminate atât clipurile cât și filmulețele cu conținut porno trucate pe calculator, în care sunt folosite imaginile unor alte persoane, potrivitBBC.

tumblrFoto: YouTube

Alte completări la regulile comunității Tumblr includ scoaterea în afara legii a postărilor șoc, precum și a altor „conținuturi care încurajează sau incită la violență, glorifica acte de violență sau autorii acestora“.

Platforma va continua să se bazeze pe utilizatorii săi pentru a semnala conținuturile necorespunzătoare. Tumblr declară că reprezentanții site-ului vor fi în continuare "apărătorii exprimării libere", dar a adăugat că noile reguli au fost concepute pentru a proteja această viziune.

"Publicarea imaginilor sexuale explicite ale unor persoane fără consimțământul lor nu a fost permisă niciodată de Tumblr, dar din cauza fanteziei și a proliferării neînțelegerilor neconvenționale, actualizăm termenii și condițiile pentru a fi mai pregățiți în fața noilor tehnologii care pot fi utilizate pentru a umili și amenință alți oameni ", a spus acesta.

Măsura poate ajuta la salvarea reputației lui Tumblr, dar este nevoie de mai mult de atât pentru a face față declinului în care se află.