Consiliul de Administrație al societății MedLife SA anunță convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), ce va avea loc pe 8 Octombrie 2018, pentru toţi acţionarii înregistraţi în registrul acționarilor. Compania ia in calcul un credit stand-by de 10 milioane euro, pentru eventule noi oportunități în zona de achiziții.

Mihai MarcuFoto: MedLife

Unul dintre punctele de discuție pe ordinea de zi face referire la împuternicirea Consiliului de Administrație al Societății să decidă oferirea acțiunilor proprii MedLife către actuali sau foști angajați sau actuali sau foști membri ai conducerii filialelor (numiți Destinatarii Programului), care au și calitatea de acționari/asociati ai acestor filiale (companii din grup, unități medicale), în schimbul acțiunilor deținute de Destinatarii Programului în filiale.

Oferirea de acțiuni MedLife către Destinatarii Programului în schimbul acțiunilor/părților sociale deținute de aceștia în filialele MedLife vizează alinierea la nivel de grup, dar și concordanța cu strategia de achiziții, care recunoaște și încurajează contribuția fondatorilor filialelor la activitatea integrată a grupului MedLife.

Un alt subiect pe ordinea de zi privește autorizarea Consiliului de Administrație al Societății, pentru a negocia cu Banca Comercială Română S.A, precum și cu alte entități care vor participa la finanțare, prelungirea duratei de rambursare, rearanjarea termenelor şi condițiilor aferente, refinanțarea facilităților existente și majorarea limitei de credit cu 10 milioane euro, până la un prag maximal de 80 milioane euro. Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unui credit stand by și va fi folosit de MedLife în principal pentru eventuale noi oportunități de achiziții în piață.

“MedLife își propune să rămână activă pe piața de achiziții, chiar dacă s-a atins deja un nivel mare de consolidare la acest moment. Tot prin această reașezare a creditului sindicalizat, urmărim renegocierea dobânzilor la un nivel fix, de preferință mai mic decât cel prezent, în așa fel încât compania să fie protejată de un eventual risc de creștere a marjelor EURIBOR”, a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

MedLife a încheiat primul semestru (S1) din 2018 cu o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 400 milioane de lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă din 2017. Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, reprezentații MedLife își propun să mențină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creșterea proiectată fiind de peste 20% față de 2017.Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, reprezentații MedLife își propun să mențină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creșterea proiectată fiind de peste 20% față de 2017.

Despre MedLife:

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.