Reprezentanții companiilor Facebook și Twitter au afirmat miercuri, în cadrul unei audieri în Senatul Statelor Unite, că giganții internetului au reacționat prea târziu pentru a împiedica ingerințele străine în alegerile electorale, relatează site-ul agenției BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul pentru operațiuni al companiei Facebook, Sheryl Sandberg, a declarat că firma care administrează platforma de socializare online a reacționat "prea încet" la ingerințele în alegeri, potrivit Mediafax.

Jack Dorsey, directorul executiv al companiei Twitter a declarat că platforma sa a fost "nepregătită și slab echipată" pentru astfel de incidente.

Reprezentanții gigantului Google nu au fost prezenți la audierea în Comisia pentru serviciile de Informații din cadrul Senatului SUA. Senatorul Mark Warner și-a exprimat regretul pentru absența reprezentanților Google.

Senatul SUA a cerut această audiere pentru a fi informat cu privire la măsrile pe care marile companii de internet le vor adopta pentru a preveni ingerințe în viitoarele alegeri.

"Cu ajutorul retrospectivei, este clar că atât Facebook, cât și Twitter au făcut greșeli mari. Voi, ca și Guvernul SUA, ați fost prinși pe nepregătite de atacurile asupra alegerilor nostre. Chiar și în urma alegerilor, ați ezitat să admiteți că a existat o problemă", a declarat senatorul Mark Warner.

Acesta a avertizat că rețelele de socializare online ar putea fi afectate de noi reglementări.