Starbucks are 29.000 de cafenele în 77 de țări, însă abia acum intră pe piața italiană, una dintre cele mai pretențioase din punctul de vedere al băutorilor de cafea. Primul ”Starbucks italiano” se deschide într-o clădire istorică din centrul orașului Milano, iar cel mai ieftin ”espresso” este 1,80 euro, aproape dublu față de cât costă la micile cafenele locale.

Starbucks MilanoFoto: Starbucks.com

Howard Schultz, fondatorul Starbucks, a vizitat Milano în 1982 și ce a văzut acolo l-a inspirat în dezvoltarea Starbucks, companie care vinde de 22 miliarde dolari/an și are 12.000 de cafenele în SUA, 3.000 în China și 29.000 în toată lumea.

Italia este a patra țară în lume după consumul de cafea și se estimează că anual se beau șase miliarde de espresso-uri. În Italia există 57.000 de cafenele.

Italienii au o veritabilă cultură a cafelei și mulți vor respinge din start ideea de a cumpăra de la celebrul lanț american. Starbucks mizează însă pe cei între 18 și 34 de ani, cei care doresc o ”experiență completă”. Primul Starbucks italian este chic, are 2.300 mp, sunt în ofertă cafele din 30 de țări, dar și cocktail-uri.

Cafelele sunt la Starbucks mai scumpe decât la micile cafenele unde își beau de obicei italienii cafelele, însă președintele global de retail al companiei spune că este oferită ”o experiență premium”.

Starbucks va deschide patru cafenele la Milano până la final de an, cu partenerul local Antonio Percassi.

Surse: Reuters, AFP