Listarea Hidroelectrica ar putea avea loc, într-o variantă accelerată, în toamna anului viitor, dar depinde ce vor spune consultanții, a declarat Bogdan Badea, președinele directoratului companiei.

Uzina HidroelectricaFoto: Hotnews

"În septembrie vom putea lua o decizie cu privire la lansarea unei proceduri de achiziție de selectare a consorțiului de listare. Atâta timp cât există HG-ul de listare, noi ne desfășurăm activitatea normal. Trebuie să reluăm procedura de achiziție. O listare într-o variantă extrem de accelerată s-ar putea întâmpla în toamna anului viitor. Aici depinde de ce ne spun consultanții", a mai arătat Badea.

El a precizat că este nevoie de un plan de afaceri pentru a ști ce să facă cu banii după listare.

"În prospectul de listare, odată ce s-a realizat IPO-ul și ai o infuzie suplimentară de cash, a doua zi să știi ce ai de făcut cu ei (cu banii n.r.). Au fost suficient de multe listări în România unde s-a făcut listare de dragul listării, fără a ști exact de ce am făcut și ce ne-am dprit să facem cu banii. Este foarte important consorțiul de listare pentru că există niște ferestre de listare. Aici trebuie făcută o analiză de piață, trebuie găsit momentul optim. Nu este o prioritate să se întâmple mâine", a precizat oficialul Hidroelectrica.