Potrivit unui studiu realizat de Centrul de cercetare Pew, 26% dintre americani spun că au eliminat aplicația Facebook de pe smartphone în ultimele 12 luni, scrieLe Monde.

FacebookFoto: www.shopcatalog.com

Datele publicate arată că 54% dintre utilizatori și-au schimbat politica de confidențialitate, 42% au renunțat pentru câteva săptămâni la rețeaua de socializare, iar 9% au eliminat toate datele personale culese de Facebook despre ei. Jumătate dintre aceștia au eliminat și aplicația.

Studiul arată că tendința este evident mai pronunțată în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani (44%) decât în ​​rândul persoanelor de peste 65 de ani (doar 12%).

Rezultatele studiului nu arată cu certitudine dacă eliminarea aplicației Facebook este direct legată de scandalul Cambridge Analytica sau dacă face parte dintr-o mișcare mai amplă în Statele Unite, unde, în ciuda celor 164 de milioane de utilizatori, gigantul se află în competiție din ce în ce mai mare cu Instagram care are 110 de milioane, deși acesta din urmă face parte din Facebook.