Facebook și un grup de alți 10 angajatori sunt acuzați de muncitori pentru presupusa discriminare de gen după ce anunțurile cu oferte de locuri de muncă de pe site vizau doar utilizatorii de sex masculin, potrivitThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cazul a fost semnalat de un grup de trei femei și uniunea Lucrătorilor în Comunicații din America, care reprezintă sute de mii de lucrători de sex feminin. Ei susțin că majoritatea anunțurilor cu posturi care vizau persoanele de sex masculin erau în domenii dominate de bărbați, cum ar fi forțele de poliție.

"Nu ar trebui să îmi fie eliminată șansa de a auzi despre o oportunitate de angajare doar pentru că sunt femeie", a declarat Linda Bradley, o solicitantă de locuri de muncă și un reclamant în acest caz.

Un purtător de cuvânt al Facebook a spus într-o declarație prin e-mail că: "Nu există loc pentru discriminare pe Facebook; este strict interzis prin politicile noastre și, în ultimul an, ne-am consolidat sistemele pentru a combate în continuare utilizarea incorectă. Revizuim reclamația și așteptăm cu nerăbdare să ne apăram practicile."